I år måtte én million personer i gjennomsnitt betale 34.300 kroner hver i restskatt. Nå kan du sjekke og eventuelt endre skattekortet for 2022 og unngå å få restskatt neste år.

Onsdag 15. desember fikk du tilgang til skattetrekksmeldingen din under Min side på skatteetaten.no. Der ser du hva Skatteetaten har beregnet at du skal betalte i skatt i 2022. Selv om Skatteetaten vet en del om dine økonomiske forhold, er det ingen garanti for at skattetrekket er riktig.

Du har selv ansvar for å sjekke at opplysningene er korrekte.

Det er ikke bare endret inntekt som kan påvirke hva du skal betale i skatt. Har du for eksempel tatt opp eller nedbetalt boliglån, eller blitt pensjonist så kan også dette ha betydning for skattetrekket ditt. I tillegg påvirker korona-pandemien fortsatt økonomien til mange.

Å endre skattekortet gjør du enkelt ved å logge inn på Min side på skatteetaten.no. Når du gjør justeringer, ser du umiddelbart hvordan det påvirker skattetrekket ditt. Skulle økonomien din endre seg utover 2022 kan du når som helst justere skattekortet ditt igjen.

Frikort

Dersom inntekten din ikke overstiger 65 000 kroner i 2022, skal det ikke trekkes skatt og du kan bestille frikort. Hadde du frikort i fjor, trenger du ikke bestille nytt nå. For å unngå restskatt anbefaler vi deg å bestille skattekort dersom det er sannsynlig at du kommer til å tjene mer enn 65 000 kroner i 2022.

Du finner informasjon om skattekort på skatteetaten.no/skattekort.